Mededelingen van pastoor Kenis

MARIA TENHEMELOPNEMING
Dit Hoogfeest wordt op donderdag 15 augustus gevierd met een Heilige Mis aan de Mariagrot in Oirsbeek om 19.00 uur. Het Gemengd Koor Sint Lambertus verzorgt de gezangen. Op de mozaïek ontvangt Jezus de ziel van Maria in Zijn handen, terwijl de apostelen en de leerlingen treuren bij haar ontslaping. Zou haar lichaam ook op de derde dag zijn opgestaan? Onze Kerk gelooft dat ook haar lichaam al in de hemel is opgenomen


AFSCHEIDSMIS DEKEN HONINGS
Deken Jack Honings en de catechiste Desiree van Breugel nemen tijdens een H. Mis op zondag 18 augustus om 10.00 uur in de dekenale Sint Dionysiuskerk in Schinnen afscheid van onze parochies. Het Gemengd Koor Sint- Lambertus uit Oirsbeek verzorgt dan de zang. Na afloop is er gelegenheid tot persoonlijke ontmoeting.

KEVELAER MAANDAG 9 SEPTEMBER
Wilt u ook mee? Last minut aanmelding kunnen nog tot 23 augustus. Opstapplaatsen zijn in Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade.
Buskaarten (€ 28,- p.p.) zijn te bestellen bij:
1. De heer H. Lenssen, Geleenstraat 74, 6155 ND Puth, tel. (046) 4431247;
2. De heer L. Theunissen, Zwarte Graaf 6, 6439 BB Doenrade tel. 06-43225724;
3. Mevrouw Pijls-van Poll, Beukenberg 58, 6438 GD Oirsbeek, tel. (046) 4422980.
Vraag bij uw contactpersoon naar de vertrektijd van uw bus!
Denk aan een geldig paspoort of identiteitsbewijs voor die dag.

MGR. VAN DEN HOUT
Op 24 augustus neemt onze nieuwe bisschop de zetel (cathedra) van Roermond in bezit. We bidden voor hem, die een gigantische taak op zijn schouders krijgt, maar ook mag rekenen op de hulp van God en mensen. Zijn wapenspreuk luidt: In exilio spes (“in ballingschap is er hoop”). Dat past helemaal bij het thema van het heilig jaar 2025: Spes non confundit: Hoop stelt niet teleur. In de H.Missen bidden we vanaf die dag “voor onze bisschop Cornelius”.
De installatie van onze nieuwe bisschop wordt om 10.30 uur live op televisie uitgezonden door L1.

PASTOR
Typisch beeld van deze tijd. De pastoor is een ootje kwijt. (Toon)