De parochies van onze federatie vallen onder het dekenaat Schinnen. Het dekenaat Schinnen is een van de dertien dekenaten van het bisdom Roermond.

Negentien parochies behoren tot het dekenaat Schinnen. Dit zijn alle parochie die vallen in de gemeenten Beek en Beekdaelen. Het gaat hierbij dus om: Beek, Neerbeek, Spaubeek, Genhout, Schimmert, Hulsberg, Nuth, Vaesrade, Wijnandsrade, Sweikhuizen, Schinveld, Merkelbeek, Jabeek, Bingelrade, Merkelbeek, Puth, Schinnen, Doenrade en Amstenrade. 

De St. Dionysiuskerk in Schinnen is dekenale kerk en de pastoor van de St. Dionysiuskerk is deken van het dekenaat Schinnen. 

In juni 2022 werden de kerkbestuursleden gezamenlijk geïnstalleerd voor de deelfederaties Nuth-Vaesrade-Wijnandsrade, Schimmert-Hulsberg-Genhout en Schinnen-Oirsbeek-Puth-Doenrade.


PRIESTERVERGADERING BEZOEKT ST. SERVAAS VAESRADE

De vergadering van de priesters en diakens van het dekenaat Schinnen werd in augustus 2021 gehouden in de St. Servatiuskerk in Vaesrade. Naast de normale agenda was er ook tijd om onder leiding van pastoor Jan Geilen de gedeeltelijke herbestemming van de kerk in ogenschouw te nemen. In het midden van het schip van de kerk is een scheidingswand geplaatst waardoor er twee ruimten ontstaan. De kerkruimte met het priesterkoor en een nieuwe ruimte die multifunctioneel gebruikt kan worden ten dienste van het gemeenschapsleven in Vaesrade. Pastoor Geilen beschreef het hele proces dat een aantal jaren in beslag heeft genomen en in 2021 voltooid zal worden. Het resultaat mag gezien worden!

***
Op woensdag 24 juni 2020 werden 12 nieuwe bestuursleden geïnstalleerd tijdens een gezamenlijke viering in de dekenale kerk.