Hieronder geven we de laatste berichten weer die zijn geplaatst op de Facebook pagina van onze parochiefederatie. U hebt door deze feed geen Facebook-nodig om deze berichten te kunnen zien.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

4 days 3 hours ago

TAIZÉ-AVOND
Woensdag 27 september om 19.00u is er weer een Taizé-avond in de kerk van Schinnen.
We beginnen met een Taizéviering en daarna is er een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers.
Iedereen van harte welkom.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

5 days 6 hours ago

www.youtube.com/live/TphS4w0Ddww?si=D3SdSea6haybdsAy

ZONDAGSMIS
Wist u dat u de zondagsmis van de voorbije zondag nog altijd kunt terugkijken?
Dank aan onze LIVESTREAMERS, een groep vrijwilligers die iedere zondag de camera's bedienen zodat het geheel een levendige en prettige indruk maakt. Hierdoor hebt u NIET de indruk dat u via een beveiligingscamera naar een viering zit te kijken maar dat u speciaal zelf te gast bent en dat deze voor u is opgenomen! We hopen vooral zieken en ouderen hiermee een plezier te doen en zo ook elke zondag met hun verbonden te blijven! De zondagsmis is het hart van iedere parochie!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

1 week 13 hours ago

ONZE BEDEVAARTSKAARS
Een bijzonder moment tijdens onze bedevaart was het aansteken van onze bedevaartskaars bij de grot. Hier vierden we onze eigen heilige Mis. Kaarsenfabriek Cobbenhagen vervaardigde een prachtige kaars die we eerder al hadden gezegend tijdens de zondagsmis in Schinnen. De kaars drukt de gebeden en intenties uit van onze hele groep.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

1 week 1 day ago

Vanavond vieren wij onze vrijwilligersavond. Een feestavond voor de vrijwilligers uit onze vier parochies. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. We drukken onze dankbaarheid uit voor zovelen die dagelijks een bijdrage leven aan het kerkelijk leven! Foto: koster Nic Wachelder en diaken Herman Janssen in de sacristie in Schinnen.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

1 week 2 days ago

ORGELCONCERT SCHINNEN
De combinatie van een bijzonder orgel en een toporganist zorgt voor een unieke beleving waarvoor wij u graag uitnodigen!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

1 week 3 days ago

KINDERWOORDDIENST - ZONDAG 24 SEPTEMBER IN SCHINNEN

Zondag 24 september a.s. starten we weer met ons Kinderwoorddienst-seizoen!

We willen het komende schooljaar graag alle kinderen weer welkom heten bij onze leerzame en gezellige Kinderwoorddiensten. Samen luisteren naar de prachtige verhalen van Jezus, en ervan leren wat Hij hiermee bedoelt.

De Kinderwoorddienst vindt plaats tijdens de H. Mis van 10.00u in de kerk van Schinnen.
Een verhaal uit de Kinderbijbel (of ‘Spiegelverhaal’) met Flanelbord, Vertelplaten of Playmobil; een gesprekje met de kinderen over het verhaal; samen een voorbede maken én…...altijd een leuk stencil mét kleurplaat mee naar huis!
De Kinderwoorddienst is er speciaal voor de kids…WELKOM!!!

Thema: Voor God is iedereen evenveel waard! (de parabel v.d. werkers in de wijngaard)

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

1 week 5 days ago

VORMSELVOORBEREIDING
Vandaag zijn de catecheselessen gestart ter voorbereiding op het heilig Vormsel. Wij wensen onze vormelingen een leerzame, inspirerende en ook gezellige tijd toe!
Tijdens deze eerste les werd gesproken over de vrije keuze die je maakt. Wel of niet het Vormsel doen? Wel of niet kiezen voor Jezus? Toen maakten de ouders de keuze voor het doopsel. Als je het Vormsel doet, maak je ook al zelf een keuze, gelukkig wel nog samen met je ouders!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

1 week 6 days ago

ST. LAMBERTUSFEEST OIRSBEEK
Op zijn feestdag hebben we vandaag in Oirsbeek onze patroonheilige St. Lambertus gevierd met een plechtige heilige Mis en aansluitend de sacramentsprocessie. Dank aan allen die op welke wijze dan ook een bijdrage hebben geleverd, in het bijzonder de buurtvereniging die heeft gezorgd voor het prachtige rustaltaar beneden aan de Grachtstraat/Beukenberg. Mogen we dit samen in Oirsbeek nog vele jaren zo met elkaar beleven! Kon. Schutterij St. Lambertus, Oirsbeek; Harmonie St. Gerlachus; C.V. De Sjepene; onze communicantjes, het Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Lambertus en alle parochianen die hebben deelgenomen: samen zijn we kerk en samen zijn we sterk! De foto's vormen een kostbare herinnering aan deze mooie ochtend! Moge St. Lambertus ons ook in de toekomst beschermen in Oirsbeek.
Het was vanochtend tevens een federatieviering, St. Lambertus is een beetje van ons allemaal!
Meer foto's zijn te vinden op onze website www.rkbeekdaelen.nl

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

2 weeks 2 days ago

SINT LAMBERTUSFEEST OIRSBEEK Aanstaande zondag vieren we in Oirsbeek het feest van Sint Lambertus, onze patroonheilige. Met Kermis en Processie. De heilige Mis met deelname van de Oirsbeekse verenigingen begint om 10.00 uur in de Sint Lambertuskerk. Aansluitend trekt de processie. Het rustaltaar is dit jaar bij de driehoek Grachtstraat - Beukenberg. De weersvoorspellingen zijn prima te noemen. Het is meer dan een traditie. Het is een uiting van ons geloof van vandaag, dat we Christus ronddragen in het heilig Sacrament door onze straten. Zijn zegen voor ieder huisje met zijn kruisje, voor zieken, voor wie dan ook, op voorspraak van onze patroonheilige Sint Lambertus, is ons geloof vandaag. Mogen wij deze zegen ervaren en danken voor elkaar. Het vieren van kermis en processie brengt ons samen en laat ons zien dat we geen eenlingen zijn. Wereldwijd is er zoveel aan de hand dat we soms wel eens vergeten te danken voor al het moois in onze dorpen. We mogen die dag trots zijn op Oirsbeek en dat ook uitdragen! Het is tegelijk ook een federatieviering. Dat wil zeggen: er zijn geen heilige Missen die zondag in Doenrade, Schinnen en Puth. Zo kunnen allen samenkomen in Oirsbeek en zitten de

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

2 weeks 3 days ago

LOURDESREIS
Dit was de eerste foto van onze parochiebedevaart naar Lourdes! Inmiddels zijn er heel wat meer foto's gemaakt en zijn alle deelnemers een kostbare ervaring rijker! Er worden volop foto's gedeeld. Omwille van de privacy publiceren we niet zomaar alle foto's. Maar u mag ons geloven dat er heel veel kostbare momenten zijn vastgelegd. Voor alle deelnemers organiseren we nog een speciale bijeenkomst. Enkele hoogtepunten van de reis ziet u hier de komende tijd zeker nog wel verschijnen!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

2 weeks 4 days ago

Het waren negen dagen om niet gauw te vergeten! Vanochtend zijn we vertrokken uit Nevers en vanavond zijn we teruggekeerd. Na elkaar te hebben uitgezwaaid blijven kostbare herinneringen! Er komt een reünie, we zijn een beetje meer familie van elkaar geworden. We hebben namelijk een gezamenlijke zus. Haar naam is Bernadette!
Moge zij ons met haar voorspraak begeleiden op onze levensweg!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

2 weeks 5 days ago

Heilige Bernadette, bid voor ons!
Dank dat we jou wat beter mochten leren kennen. Vanavond hielden we ons “laatste avondmaal” en dankten wij elkaar, want iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen om er samen met elkaar deze prachtige bedevaartsreis van te maken in de voetstappen van de heilige Bernadette. Moge zij vandaag en morgen ons inspirerend voorbeeld zijn! Wij sluiten haar in ons hart!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

2 weeks 5 days ago

Vanochtend hebben we St. Gildard bezocht, het klooster in Nevers waar Bernadette na Lourdes intrad en een leven leidde voor God. Hier vierden we de H. Mis en bezochten we het klooster. Hiermee is onze reis in de voetstappen van de heilige Bernadette voltooid. Natuurlijk bezoeken we ook nog de prachtige kathedraal van Nevers!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade is at Sanctuaire Sainte Bernadette Nevers.

2 weeks 6 days ago

Vandaag zijn we vanuit Sanctuaire Notre-Dame de Lourdes naar Nevers gereisd, door de Dordogne, langs Puy de Dôme en Magny-Cours naar de plek waar Bernadette leefde. Hier vieren we de heilige Mis bij haar schrijn en bezoeken we het klooster Saint Gildard, de vertrekken, de ziekenzaal en sterfkamer en de tuin. We leren haar steeds beter kennen. En elkaar trouwens ook door alle gezelligheid die we op deze tocht ook samen delen.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

2 weeks 6 days ago

Vanavond hebben we onze bedevaartskaars naar de grot gebracht en samen gebeden met duizendenden in de lichtprocessie. Wederom zeer bijzonder!!! Zovelen die samen het Ave Maria zingen en Maria in hun hart hebben gesloten. We vertrekken naar Nevers in de voetstappen van de heilige Bernadette. Zij nam afscheid van de grot om haar leven geheel toe te wijden aan God. Stil en verborgen leefde zij daar.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 6 hours ago

Vanmiddag hebben we genoten van een bezoek aan de Gavernie! Tegen de Spaanse grens in Parc national des Pyrénées konden we te voet de Gave oversteken en de frisse lucht in de prachtige natuur inademen.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 12 hours ago

In de voetstappen van de heilige Bernadette bracht ons vanochtend naar Bartres waar zij twee periodes in haar leven woonde. Tijdens haar tweede verblijf zorgde zij als herderinnetje voor de schapen. De herderlijke liefde is het hart van Jezus de goede Herder. God is onze eeuwige herder. Zijn liefde voor ieder van ons mag ons rust en vrede schenken. Want Hij waakt over ons. Bij de schaapsstal hebben we samen gebeden uit Psalm 23.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 1 day ago

In dit bericht enkele mooie sfeerbeelden uit Lourdes die we vanmiddag maakten onder een stralende hemel …

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 1 day ago

Het is warm in Lourdes. Daarom werd de Sacramentsprocessie met ziekenzegening vanmiddag in de Pius X basiliek gehouden. Christus in ons midden! Als kerk zijn we een letterlijke samenkomt van gelovigen maar we zijn ook allemaal persoonlijk verbonden met Jezus Christus. Die persoonlijke relatie met Christus vieren we onder andere in de aanbidding van het heilig Sacrament. Uiteindelijk gebeurt daar “geloven” wanneer Hij spreekt in onze ziel. Het persoonlijke geloof is in die zin het fundament van de kerk die alle leerlingen van Christus samen vormen. De heilige Bernadette is een actuele heilige als het gaat om dat geloof!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 1 day ago

Vanochtend hebben we samen de Kruisweg gebeden. Christus heeft Zijn kruis ook voor ons gedragen. Het is druk in Lourdes vandaag op de Maria feestdag. In de H. Bernadettekerk vierden we samen de heilige Mis. Vanmiddag nemen we deel aan de sacramentsprocessie met ziekenzegening. We genieten van weer een gezegende dag samen in Lourdes. We zien een levendige katholieke en internationale kerk met veel jonge mensen, toewijding en naastenliefde. Kon deze wereld maar wat meer hierop lijken …

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 2 days ago

In de voetstappen van de heilige Bernadette hebben we vanmiddag haar geboortehuis bezocht, de molen van Boly, het Cachot waar Bernadette woonde ten tijde van de verschijningen, het hospitaal waar ze naar school ging en haar eerste heilige communie deed en de parochiekerk waar de doopvont staat uit de vorige kerk waar Bernadette werd gedoopt. We bidden, wandelen, eten en drinken samen en genieten. Ook nemen we de rust en de tijd om alles op ons in te laten werken. Goed dat we daarom nog een paar dagen hier blijven!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 2 days ago

Vanochtend vierden we samen de heilige Mis aan de grot! Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van onze reis! Met open hart zoals Maria en Bernadette ontvangen wat van boven komt! U Heer zij lof gebracht u klinkt ons feestlied ter ere!

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 3 days ago

Vanavond hebben we deelgenomen aan de Lichtprocessie! We ervaren hier een stukje wereldkerk. Duizenden mensen die eensgezind samen bidden, geen geschreeuw maar toewijding en ingetogenheid, wat een enorm contrast met ons dagelijkse leven. Kerkelijk gezien ook een enorm verschil met de kerkelijke beleving in Nederland! Het doet goed om hier te mogen zijn. Aan de hand van onze moeder Maria vervolgen wij onze tocht in de voetstappen van de heilige Bernadette.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 3 days ago

De boodschap van Lourdes gaat over armoede en eenvoud, over het eeuwige geluk, over boete en bekering en over het bouwen aan de kerk, de geloofsgemeenschap. Vanmiddag hebben we deze boodschap tot ons genomen. Bernadette is ons hierin voorgegaan.
Het is 32 graden met een heerlijk verkoelend windje! Een weldaad voor lichaam en ziel om hier te mogen zijn.

Parochiefederatie Schinnen, Oirsbeek, Puth en Doenrade

3 weeks 3 days ago

Gisteravond zijn we aangekomen in Lourdes. Na een bezoek aan de Lichtprocessie gaan we vanavond zelf deelnemen. Vanochtend vieren we de Heilige Mis in de Pius X basiliek samen met 20.000 mede broeders en zusters. Het weer is fantastisch en iedereen heeft goed geslapen! Nu gaan we echt beginnen in de Voetstappen van de heilige Bernadette. Vanmiddag brengen we een bezoek aan de grot en staan we stil bij de verschijningen en de boodschap van Lourdes!!!