Route processie Oirsbeek

Op zondag 18 september hopen we weer ons jaarlijks St. Lambertusfeest te kunnen vieren met de sacramentsprocessie. Om 10.00 uur vieren we een feestelijke heilige Mis. Dat is de bron waaruit een processie ontstaat. Met het Allerheiligste trekken we vervolgens door de straten van ons dorp. Na Corona zien we er naar uit om dit weer samen te kunnen doen met u, parochianen, verenigingen, iedereen, groot en klein. Een gemeenschap vormen we samen. Het is tevens een federatieviering, dat wil zeggen dat op deze zondag de heilige Missen vervallen in Schinnen, Doenrade en Puth. 

Graag willen we u informeren over de route die dit jaar zal worden genomen: Grachtstraat, Wijngaardshage, Drossaertweide, Raadhuisstraat, Rustaltaar bij Fatimagrot. Na het rustaltaar Romenkamp, Stegelenstraat, Dorpstraat, Grachtstraat, slotceremonie en zegen in de kerk. 

Het streven van het parochiecomité is om elk jaar een andere route te nemen. Of dit ook realiseerbaar is, hangt af van de bewoners ter plekke, de buurtvereniging in verband met opzetten van een rustaltaar. Wensen voor 2023 horen we nu reeds graag! Door Corona heeft dit even stil gelegen en zijn we blij nu voor dit jaar dit op deze manier weer voorzichtig een processie te kunnen houden.

Mogen we samen op deze manier Sint Lambertus in Oirsbeek blijven eren en hem vragen ons allen in de toekomst onder zijn bescherming te bewaren. Parochiecomité en Pastoraal Team.