Op deze pagina treft u het parochieblad van de H. Dionysiusparochie Schinnen aan. U kunt het online bekijken of als pdf downloaden.

Het meest recente blad staat bovenaan.

Generale repetitie WMC voor twee toporkesten

Inmiddels zult u waarschijnlijk weten dat fanfare sint Caecilia op zaterdag 23 juli aanstaande om 16 uur gaat deelnemen aan het Wereldmuziekconcours (WMC) in Kerkrade. Nog 3 weken heel hard repeteren en dan moeten we er klaar voor zijn. Tijdens onze generale repetitie, op woensdag 20 juli om 20 uur in de Noeber Beemden, kunt u komen luisteren of dat zo is.

Wij spelen die avond voor u ons hele WMC-programma. Om te beginnen het verplichte werk Paradise Cave. Daarna I’ll walk with god, in een arrangement van onze trombonist Michael Smeets. Tot slot kunt u genieten van ons keuzewerk: Skines, de oude naam van Schinnen. Speciaal voor ons gecomponeerd door Christian Janssen. Het beeldt de indrukken uit die een torenvalk krijgt als hij hoog boven ons dorp zweeft. Hij ziet adembenemende schoonheid, mar ook wat rafelrandjes. Alles bij elkaar zorgt het echter voor een plek waar hij zich, net als u, heel erg thuis voelt. De aangrijpende sopraansolo in het werk wordt gezongen door onze eigen Claudia Couwenbergh.

Daarmee is de koek nog lang niet op. U kunt ook nog genieten van de generale repetitie van het Gelders Fanfare Orkest, een absolute topper in de wereld van de blaasmuziek. Zij zullen op het WMC op 24 juli in de concertafdeling hun werk XPLORE! uitvoeren. Daarin nemen ze publiek en jury mee op een muzikale ontdekkingsreis door het universum: langs sterren en planeten, voorbij de grens van leven en dood, tussen hemel en aarde. Op zoek naar de essentie van ons bestaan, met composities vol avontuur, science fiction én reflectie.

Dat mag u natuurlijk niet missen. Kom luisteren en kom ons vooral een hart onder de riem steken. Misschien wilt u daarna wel met ons mee naar de Rodahal in Kerkrade? Dat zou geweldig zijn! Kaarten kunt u voor de speciale prijs van € 16,50 bestellen bij Will Larue (wlarue@home.nl of 0643947373). We gaan Skines op de kaart zetten met zijn allen!